CL 1/8 anada Bayer Leverkusen 1 - Barça 3

Dia de San Valentí, dia que sortia el nou disc dels Amics de les Arts, i partit del Barça. Lo primer depèn molt de cadascú, el segon crec que en general ha anat bé, i el Barça no va defraudar a ningú. De menys a més, agafant confiança amb el pas dels minuts, el Barça va acabar el partit com Messi: retrobat amb ell mateix, feliç, i amb il·lusions renovades. I ahir no va ser Messi el millor, sinó l'home de la foto. Alexis va fer probablement el millor partit des de que és al Barça, i no només pels dos gols. Va recordar a Villa en els desmarcatges en profunditat, tota la estona oferint-se i fixant la defensa rival. Un molt bon partit, que com sempre va complementar amb un treball defensiu i de desgast impressionant. Cada vegada convenç a més gent, i els diners que va costar van quedant a l'oblit, com en el cas d'Alves i Mascherano. Sort que Guardiola no sabia fitxar. Hleb i Chigry sempre estaran en boca dels més crítics, però amb el temps els fitxatges han millorat i de quina manera.

Com he dit, el Barça va anar de menys a més, i sobretot va ser culpa del Bayer Leverkusen. En totes les declaracions prèvies ja ho intuíem, però la sensació i voluntat d'inferioritat va ser molt gran. Van sortir tots tancats al seu camp, amb un davanter centre no habitual per tenir més homes menys ofensius i tot. Així doncs, el Barça tocava i tocava, però sense gaire profunditat ni perill clar. Era un partit d'aquells de mastegar sorra, i esperar la única o poques oportunitats que el rival et concedís. I això va arribar a pocs minuts del descans, amb una pilota que recuperava Messi al mig del camp i assistia per Alexis, que no fallava en l'u-contra-u. Sense gaire més, es va arribar al descans.
Piqué fora de la convocatòria
La segona part el Leverkusen va sortir amb una mica més de ganes d'atacar. I com últimament li passa, el Barça va rebre gol en la primera mig aproximació del rival. Un gol amb molts rebots, a empentes i rodolons, i que de fet va ser una centrada d'un lateral rematada per l'altre. Amb Piqué a la grada, no sembla que la fragilitat defensiva sigui només d'un home, sinó més aviat una cosa general. Pot ser que lo de Piqué a la grada no fos un càstig, ja que al cap de setmana ni Masche ni Alves poden jugar, però ho va semblar i ho comparteixo. El Bayer, lògicament, es va animar i va treure més el cap per atac, però amb ràfegues puntuals i sense posar en gran problemes al Barça. A més, en pocs minuts una genial assistència de Cesc va permetre a Alexis fer el segon, després de driblar el porter.
Amb l'1-2, el partit estava per sentenciar la eliminatòria, i així va ser. Després de marcar 1 gol en els 29 xuts anteriors (comptant altres partits), Messi per fi va tornar a marcar. I l'1-3 si que sembla definitiu. I més pel que es va veure damunt el camp.

T11/12 1/8 UEFA CL: Bayer Leverkusen 1-3 FC Barcelona (RAC1)
from FCBarcelonaRAC1 on Vimeo.

Bayer Leverkusen: Leno; Corluka (Da Costa, 90), Friedrich, Schwaab, Kadlec; Reinartz, Rolfes (Kiessling, 77); Schürrle (Bellarabi, 90), Castro, Bender; i Renato Augusto.

FC Barcelona: Valdes; Dani Alves, Mascherano, Puyol, Abidal; Cesc, Busquets; Iniesta (Thiago Alcántara, 61), Messi, Adriano (Pedro, 69); i Alexis (Cuenca, 86)