J33 Barça 4 - Getafe 0

La imatge que encapçala la notícia resumeix el partit a la perfecció: Guardiola va acabar completament satisfet amb els seus jugadors. I no m’estranya. El Barça va tenir ahir un dels partits més plàcids de l’any, amb dos gols d’Alexis, un de Pedro i un de Messi. Busquets va estar excels, Iniesta i Xavi van remenar la pilota com van voler, Cuenca també va fer un partidàs... fins i tot la línia defensiva ( un altre amb només 3 homes) també va destacar. Adriano va jugar el seu tercer partit consecutiu com a titular, i no va tenir molèsties físiques ans el contrari. Mascherano va recuperar 21 pilotes sense perdre’n cap, i Puyol confirma que viu en una tercera, quarta o ja podem dir eterna joventut. Amb la entrada de Tello, Muniesa i Montoya el Barça va acabar el partit amb 10 homes de la casa, dels quals 8 eren catalans. Independentment del que ha passat al Calderón, els culers podem estar ben contents.

El partit no va tenir història. El Getafe té molt complicat aspirar a la UEFA, però al mateix temps està salvat del descens. Així doncs, la intensitat amb la que va sortir al camp tampoc va ser especialment gran. Els jugadors van tornar a demostrar que fan cas a tot el que diu Guardiola, i van sortir a pressionar i a córrer com si la lliga s’acabés ahir mateix. No van trigar a arribar les primeres ocasions, i de seguida Alexis marcava el primer després d’una assistència de Messi amb el pit. L’àrbitre va anul·lar un gol fantasma a Xavi, molt dubtós, però el segon del Barça va arribar encara a la primera meitat. Messi i Iniesta van combinar en una jugada preciosa, que Messi es va encarregar de culminar amb el seu 39è gol a la lliga. A final de temporada, sumant totes les competicions, estic segur que Messi entre gols i assistències arribarà als 100. Ara mateix està amb 61 gols i 24 assistències, que sumen 85. És una animalada. Per tots aquests que encara el menyspreen, recordar que Messi porta 61 gols aquesta temporada i que Maradona va fer-ne 84 a Nàpols tots els anys que hi va ser.

A la segona part el Getafe va anar desapareixent, i més quan va ser fulminat amb el tercer i quart gols, separats només per un minut. En el tercer Messi trobava el desmarcatge de Cuenca, que anava fins la línia de fons i centrava per la rematada de cap d’Alexis. El quart va ser obra de Pedro, al pentinar endarrere una falta centrada per Messi. Era el minut 74, i el marcador ja no es va moure més, i contents van quedar els del Getafe. Amb més punteria, sobretot de Messi, ahir hauríem pogut veure una golejada d’aquestes històriques. El cap de setmana, al camp del Llevant, serà una altra història.

Publicat originalment a diarigran.cat

1 comentaris:

De la ACB i SM seguiràs escrivint aquestes últimes jornades que queden?

x cert he vist que escriu a DGS. ja explicaràs

Publica un comentari a l'entrada