J23 11/12 Osasuna 3 - Barça 2

Des d'ara ja dic que m'hauria agradat tornar amb més bon peu, i millors notícies, però tenim el que tenim. I tenim una lliga impossible, una final de Copa, i la il·lusió de la Champions. I moltes més coses. Però no vull caure en els dos tòpics més fàcils, que ja estan sortint per tot l'entorn barcelonista. Un es parlar de que queda la Champions, i que guanyant Copa i Champions serien 5/6 títols i tant contents. L'altra versió, es no dir res, i parlar de mala sort, conxorxes arbitrals i no veure que alguna cosa ha passat i passa en aquest equip a la Lliga. Com sempre passa, els dos tòpics tenen part de raó. I és que si el Barça guanya la Champions i Copa, haurà estat una temporada fantàstica. I que els arbitratges no ajuden, com amb els fores de joc d'ahir. Però la lliga no s'ha perdut per això. Ah, i si. Jo ho escric, sentint-ho molt. La lliga està perduda.

Dura derrota al Reyno de Navarra
Ahir el partit va ser un exemple de com s'ha perdut la lliga. I la culpa, es dels jugadors que han guanyat 13/16 títols. De Messi, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Alves, Abidal, Busquets i Pedro. D'aquests 9 jugadors, que sense voler-ne destacar algun més que un altre, els partits fora de casa a la lliga, no han sortit com en anys anteriors a jugar-los. No vull parlar de falta d'actitud, sinó que en anys anteriors i havia un excés - positiu, evidentment - d'actitud i ganes. Guardiola portava anys avisant, i aquesta temporada ha estat evident. En els partits importants puntuals, l'equip no falla. En esforços curts, aquest equip és el millor del món. Els problemes a la lliga venen des de l'inici del campionat, però en Champions, Copa, o Mundial de Clubs l'equip ha sortit amb una altra actitud. Només cal comparar resultats. Ens fa ràbia als aficionats veure com l'equip és capaç d'acabar els partits com un tro, com ahir per exemple, havent regalat un munt de minuts de desgana i d'ocasions al rival.

Osasuna va sortir amb ganes, com sempre davant el seu públic, i en 20 minuts va fer dos gols en dues arribades. Molta efectivitat, el segon hauria d'haver estat anul·lat i tot el que volguem, però el Barça no feia res. Messi no estava inspirat, Pedro aquest any és una ombra d'ell mateix, i la defensa estava especialment malament. Amb Piqué com l'exemple més clar, que surt retratat als tres gols. Com gaudiran a la capital del regne amb el partit de Piqué després de les seves declaracions en la prèvia...

A la segona part van entrar Cuenca i Tello per Pedro i Puyol. I com no, van revolucionar el partit. El primer gol del Barça va venir d'una centrada de Cuenca, i el segon va ser amb una bona acció de Tello. El problema va ser que just després de marcar el 2-1, Osasuna va tornar a marcar, el que va suposar un cop brutal, i com es va veure, definitiu. Oportunitats perdudes, aturades del porter i un gol ben anul·lat (després de mirar 3 o 4 repeticions) no van servir per emportar-se ni un punt del Reyno de Navarra. I per cert, qui van ser els millors?
Bartra i Muniesa entrenant amb el primer equip
Doncs els que he deixat fora de la llista: Alexis, Cuenca, Cesc, Tello i Thiago. Els nous, els jugadors que com diu Guardiola, no tenen la panxa plena. Encara ho tenen tot per guanyar, i són el futur d'aquest equip. No estic matant a Iniesta, Xavi, Puyol, Valdés, Abidal i Alves.  Juntament amb Messi, Pedro, Busquets, Piqué i els canterans que l'any que ve passen a formar part del primer equip (Bartra, Montoya, Muniesa, i Dos Santos) i gent com Sergi Roberto, Sergi Gómez, Deulofeu el futur pinta malament. I si en fer la transició d'aquest Barça al futur només perdem una lliga, podrem estar més que contents. He escrit 11 noms amb 24 anys o menys. Si creiem en aquest sistema de cantera i en els valors del club, ho hem de demostrar. Aquest any és l'any de l'eclosió de Thiago, de Tello i de Cuenca. De moment, ja és el millor en aquest aspecte de la era Guardiola. I estem a febrer.



T11/12 J23 Liga BBVA: CA Osasuna 3-2 FC Barcelona (RAC1)
from FCBarcelonaRAC1 on Vimeo.



CA Osasuna: Andrés Fernández; Marc Bertran, Sergio Fernández, Flaño, Raitala; Nekounam, Puñal; Nino (Lolo, min. 77), Raúl García (Damià, min. 88), Cejudo i Lekic (Ibrahima, min. 70).

FC Barcelona: Victor Valdés; Alves, Puyol (Tello, min. 46), Piqué (Cesc, min. 70), Abidal; Mascherano, Thiago, Sergi Roberto; Alexis, Messi i Pedro (Cuenca, min. 46).

Dedicat al Vili, que ahir hem va recordar que tenia el blog desactualitzat. Això és que de tant en tant entra per aqui!

3 comentaris:

Hola
I Xavi i Iniesta a la banqueta. Reservats pel juny?
Salutacions
Home! Ben tornat, però no has portat sort precisament...

Molt d'acord en tot el que dius. Era irreal les ganes que hi tenien, i algun any s'havia d'acabar. Però haurem de passar comptes a final de temporada, a veure com acaba tot. Que només estem a febrer
Joder. I res més

Publica un comentari a l'entrada