Final de Copa ACB

Dura derrota, i moment anímic clau pel futur de la ACB. Veurem com evolucionen els dos equips. El Barça de Xavi Pascual no havia perdut mai dos partits consecutius contra el Madrid, i fins avui era una evidència que li tenia la moral menjada. Però avui hem vist un partit que molts no esperàvem. Avui hem vist un Barça superat, sense pal·liatius. Un Barça que no ha sabut parar al Madrid, que no ha sabut atacar-li, i que ha tingut moltíssims problemes en tots els aspectes. La plantilla del Madrid és més jove, més ambiciosa, i podríem començar a assumir-ho: amb més talent ofensiu. El Barça es basa en una defensa increïble - de les millors d'Europa - però no ha sabut aturar al Madrid. I si una cosa teníem tots clara; era que un partit a 90 punts el guanyaria el Madrid. I així ha estat.

Barça Regal - Madrid 74-91
El Barça ha anat a remolc tot el partit. Llull ha marcat el ritme del partit i les diferències de seguida, i el Madrid amagava amb escapar-se, però la entrada de Sada ha servit per què l'anotació dels blancs es frenés, almenys de moment. Ningú del Barça Regal semblava especialment inspirat, i el Madrid veia com Suárez, Singler, o Llull estaven fent bona feina i rendint com s'espera d'ells. Del Barça, no podies parlar de bon partit sinó de donar la cara. I estaven donant la cara Sada, potser una miiiiica Navarro, Mickael i N'Dong. El Madrid podria haver trencat el partit a l'inici del tercer quart, però els millors moments del Barça han igualat el partit. Sobretot Lorbek però acompanyat amb Navarro han posat el Barça a un sol punt, fins a un 51-52. No em cal mirar-ho o repassar-ho, me'n recordo perfectament d'aquest marcador.
El Madrid torna a guanyar la Copa 19 anys després
Perquè després del temps mort de Laso, ha aparegut Boom-boom Carroll. Un 2+1 i un triple seus tornava a desenganxar el Madrid del marcador, però això no era el pitjor. El pitjor és que Carroll, inèdit fins aquell moment, havia despertat. Un parcial demolidor , amb un torrent de cistelles exteriors fàcils i sense errades catapultaven el Madrid, sentenciaven al Barça, i acabaven amb la emoció. Els 14 han sigut 17, i han arribat als 20. 20 punts de diferència, irremuntables per un Barça que no sabia ni d'on li havien caigut tots aquells punts. Llull no ha volgut acabar el partit sense arrodonir el seu festival, i una assistència seva d'esquenes amb algunes penetracions marca de la casa han segellat el seu merescudíssim MVP.
El càstig potser és molt gran, Carroll, Llull i Suárez han fet el millor o un dels seus millors partits de l'any, però el Barça no hauria guanyat aquest partit de cap manera. Potser hi hauria hagut més emoció, però a la pista s'ha vist una diferència ofensiva massa gran.

I ara, el dur però necessari 1x1 del Barça Regal.
Optimisme en la enquesta, sense recompensa.
  • Sada - aporta defensa, treball i bons minuts de descans al base titular. Dels pocs que ha estat millor que el seu equivalent al Madrid ( Sergio Rodríguez). Partit decent i salvable.
  • Marcelinho - el pitjor. És el base titular d'un equip candidat a tot, i aquesta Copa no ha actuat així. I a la final ha estat ridiculitzat per Llull. Preocupant en les últimes setmanes
  • Navarro - el seu estat físic real és una incògnita, i es fa difícil de valorar el seu partit. Si està al 100%, no ha fet un bon partit. Si realment té problemes físics importants, ha fet un partit justet, despertant massa tard.
  • Rabaseda - clarament de més a menys. Ha sortit amb molta il·lusió, ganes de córrer i intensitat, però s'ha acabat desfent. El partit li ha vingut enorme
  • Eidson - Fluix, però hem de tenir en compte que ha acabat lesionat. Extremadament irregular, i més pel que ha costat, se l'ha fitxat per ser factor diferencial en partits així i avui no ho ha estat.
  • Mickael - Millor del que acostuma aquesta temporada, però sembla que no serà el millor 3 d'Europa com era abans de la lesió. No podia perdre en el duel amb Suárez, i ho ha fet.
  • Ingles - Desdibuixat, sense lloc en aquest equip. No acabava d'entendre el seu fitxatge, i amb tot això d'haver de triar el jugador descartat, encara es fa més prescindible. Té moments, però mai en partits clau.
  • Lorbek - Un dels pocs que no ha estat malament. De la seva mà s'ha cregut en la remuntada i la victòria, li ha costat entrar al partit. Prou bona defensa a Mirotic.
  • CJ Wallace - Realment és ell el pitjor del partit, però esperava més de Marcelinho que d'ell. Insegur en atac, insegur en defensa, insegur en la passada. Ho hem de dir ben alt: mal fitxatge, no calia tota la polèmic del Congo per un jugador que no aporta RES a l'equip.
  • N'Dong - El millor. 19 punts, 9 rebots ofensius, 3 esmaixades, 2 taps i 33 minuts jugats.
  • Vázquez - No ha fet mals minuts, però era una temeritat treure a N'Dong de la pista. M'hauria agradat veure'l juntament amb N'Dong, i més tenint en compte el que ha aportat CJ Wallace quan donava descans a Lorbek.
  • Perovic - El descartat. Sincerament no vaig entendre que fos el descartat en comptes d'Ingles. Era l'únic que podia aturar a Begic, ja que són molt semblants. Sincerament, tampoc hauria canviat res.
El Barça Regal s'aixecarà. Està molt bé posicionat per quedar primer de grup al Top-16, i està primer de la Lliga. Tindrà temps per superar aquest cop. El problema és el canvi de mentalitat del Madrid. El final de lliga pinta emocionant i bonic.